KIDS opvang G.O.B. Nederland

Regio Putten en omstreken

 

KIDS opvang G.O.B. Ned.
zorgt voor passende kinderopvang van hoge kwaliteit.

Putten – Gezinnen waar twee ouders werken, eenoudergezinnen, partners die op het bedrijf of in de winkel meewerken, of studeren, allemaal voorbeelden van gezinnen die kinderopvang nodig kunnen hebben.

   

Naast een kinderdagverblijf is het ook mogelijk om kinderen onder te brengen bij gastouders. KIDS opvang G.O.B. verzorgt de bemiddeling tussen vraagouders en gastouders. G.O.B. staat dan ook voor Gast Ouder Bureau. Het bieden van goede, veilige en gekwalificeerde  opvang, waarin flexibele tijden, binnen een vertrouwde huiselijke omgeving voor het kind centraal staat.

Bij de gastouder krijgt het kind als het ware een tweede huis. Voor de gastouder zelf biedt de opvang praktische vorm van werk aan huis. Zo verzorgt het G.O.B. ook een uitleenservice met o.a. speelgoed, ledikantjes, wandelwagens en fietsaanhangers voor het halen en brengen van de kinderen van en naar school.

Bij de bemiddeling van het gastouderbureau tussen vraag- en gastouder wordt veel aandacht geschonken aan het vinden van een passende opvang vanuit het kind. Er wordt gekeken of het kind bij de gastouder past en of de opvoedingswijzen en levensovertuiging van de vraag- en gastouder overeenkomen. Na de koppeling blijft KIDS opvang G.O.B. Ned. ondersteuning en begeleiding geven door telefonische contacten en/of bezoeken bij zowel de gastouder als vraagouder. Tijdens de koppeling wordt de prijs, looptijd- en opzegtermijn vastgelegd in een overeenkomst zodat de vraagouder en de gastouder niet voor verassingen komen te staan. KIDS opvang G.O.B. Ned. gaat selectief te werk door te letten op ervaring, opleiding (Helpende Zorg 2 of vergelijkbaar), geloofsovertuiging en levensstijl van de gastouder. Het is voor de gastouder mogelijk via het G.O.B. bepaalde cursussen zoals de verplichte kinder-E.H.B.O. e.d. te volgen. Voordat opvang plaatsvindt wordt door de gastouder een V.O.G. overlegd evenals door de huisgenoten vanaf 18 jaar.

 

De kosten zijn concurrerend ten opzichte van andere vormen van kinderopvang en passend te maken voor elke aanvraag. Vaak denken ouders niet in aanmerking te komen voor vergoeding als uiteindelijk blijkt dat dat via de Belastingdienst door middel van Kinderopvang Toeslag toch mogelijk is. Dat geldt ook voor de hogere inkomens. Voor de ouderadministratie zoals het aanvragen van de Kinderopvang Toeslag kan KIDS opvang G.O.B. Ned. desgewenst zorg dragen. Het G.O.B. heeft tevens een kassiersfunctie. 

 

KIDS opvang G.O.B. Ned. staat geregistreerd in het LRK (Landelijk Register Kinderopvang).